Ellae Foundation

  • concept
  • visuele identiteit
  • webdesign
  • webdevelopment

​​Meer vrouwelijke energie. Dat zou de wereld goed doen volgens Ellae. Ellae Foundation – opgericht door Rajae El Mouhandiz – is een nieuw artistiek geladen platform voor vrouwelijke makers. Ellae creëert ruimte en handvatten voor creatieve en professionele ontplooiing en rekent af met stereotypes.

Toen we Rajae voor de eerste keer haar verhaal hoorden vertellen over Ellae, werden we meteen aangestoken door haar energie. En elke keer die daarop volgde leek haar verhaal alleen maar meer vuur te krijgen. Met Ellae strijdt zij samen met haar team van ondernemende vrouwen voor de rechten van vrouwelijke makers en ‘les femmes’ in het algemeen. Daarbij wil zij blokkades in de culturele sector doorbreken en een gezond makersklimaat bevorderen. 

Aan Eskimo°s de taak om versie 1.0 van het online platform uit te denken en een krachtige visuele stijl te ontwikkelen die helemaal uitstraalt wat Ellae is. En dat is dus nogal wat. Want Ellae is zowel online expositie als kennisbank, zowel verbinder als researcher, zowel ambassadeur als adviesorgaan. 

‘Ellae rekent af met stereotypes.’

logo

Om deze veelzijdigheid op de website tot uiting te laten komen kozen we voor diverse ingangen. Het fundament is het manifest, dit wordt kracht bijgezet door een keur aan artikelen, media en zelfs een online expo. De een wil harde cijfers, de ander wil geïnspireerd worden. Omdat Ellae op veel verschillende manieren voor veel verschillende mensen iets kan en wil betekenen komt de bezoeker steeds in aanraking met een verleidelijk contactformulier. Zo vindt iedere bezoeker haar eigen route door de website

Ellae is heel veel. Dat wordt ook duidelijk in de visuele stijl, waarbij de kernwoorden uit het manifest gecombineerd worden met het logo en het steeds terugkerende =-teken.

‘De een wil harde cijfers, de ander wil geïnspireerd worden.’

Voor ons = Ellae bovenal een hele energieke opdrachtgever waar we veel voldoening uithalen door de gedeelde passie en wederzijdse waardering waarmee de opdracht samengaat. En stiekem krijgen wij er ook geen genoeg van om door de website heen te klikken.