De Tussenruimte

  • artwork
  • ontwerp

Dat onze economie in de huidige vorm niet meer houdbaar is, is inmiddels een breedgedragen overtuiging. Maar hoe moet het dan wel? Om die vraag te beantwoorden is een gesprek buiten de kaders van de financiële wereld onmisbaar. Voor een podcastserie waarin precies dit gesprek de hoofdrol speelt creëerde Esmée het beeld voor op alle podcastplatforms. 

De podcast is gemaakt in het kader van het ‘artist in residence’- programma van Rabo Kunstzaken. Godelieve Spaas, lector Nieuwe Economie aan Avans Hogeschool, nodigt de luisteraar uit om mee te denken over de toekomst van de economie. In gesprekken met vijftien kunstenaars en ondernemers – en alles daartussenin – worden nieuwe manieren gevonden om naar de economie te kijken. 

De Rabobank beschouwt kunst als barometer van de maatschappij. De artist in residence krijgt een jaar om te onderzoeken hoe ontwikkelingen in de samenleving zich weerspiegelen in de bank.

‘De economie is van ons allemaal. Toch lijken we dat soms te vergeten, we geven het denken erover uit handen aan bedrijven, economen en overheid.’

Beluister hier de trailer: